Forvent små forsinkelser pga. sommerferie. 

JULETRÆET MED SIN PYNT – eventyrlig inspiration

Trænger du til inspiration til dit juletræ? Så er det her du skal kigge med. Jeg har samlet lidt gode ideer og så har jeg naturligvis fundet den perfekte julekugle til mit eget træ

ET STREJF AF NOGET KLASSISK

Frem Living har lavet en nyfortolkning af den jul vi alle kender. Her er julekugler, kræmmerhuse og gammeldags “glaskugler” skabt i tekstil. Kan du lide romantikken, men er du samtidig glad for det lidt mere stilrene look, så er det en sød måde at pynte op på

Enkelt, nordisk og stilrent. Sådan kan det også gøres. Foto: Ferm Living
Sødt julepynt i stof, som er inspireret af de klassiske glas julekugler. Foto: Ferm Living

DEJLIG ER DEN HIMMELBLÅ

Broste Copenhagen har skabt en smuk himmelblå stue med et elegant roligt look. Det er måske ikke det barnlige eventyr, der præger denne stue – men alle er så heller ikke ens. Så kan du godt lide det mere eksklusive udtryk er denne julestue helt perfekt og i min yndlingsfarve. Nemlig himmelblå 🙂

Det mørkegrønne grantræ og den diskrete pynt matcher smukt de himmelblå tekstiler. Foto: Broste Copenhagen

KLIPPET I PAPIR

“Pynt skal klippes med en saks, af den fingernemme slags… ” synger vi mens vi går rundt om træet. Men du behøver ikke panikke over dine (måske) manglede evner. Broste Copenhagen har nemlig lavet en smuk papirkollektion, som jeg personligt er ret vild med, da det sagtens kan fungere med det pynt jeg har skrabet sammen i årenes løb (jeg har fire børn, så du kan måske forestille dig, hvordan det ser ud 🙂 )

Er du ikke den vilde gør-det-selv-type er pynten fra Broste Copenhagen perfekt. Foto: Broste Copenhagen 

GLASKUGLER PÅ EN NY MÅDE

Bülow’erne kan noget; sønnen forkæler os med lakrids og mor Pernille Bülow er helt magisk med glas. Jeg har nogle gange besøgt hendes butik på Bornholm og jeg bliver hver gang helt betaget af hvor vildt det ser ud, når den varme glas bliver pustet og formet. Her i julen har hun skabt de smukkeste julekugler. Jeg er helt vild med de bløde organiske former og blide toner. Dem gad jeg godt havde hængene i vinduerne.

Smart måde at lave et juletræ. En træstub, en fyrgren og bløde glaskugler i blide nuancer. Foto: Pernille Bülow
Som en dråbe i naturen. Jeg er vild med Pernille Bülows glaskugler. Foto: Pernille Bülow

DET ENKLE TRÆ

Er dit hjem lillebitte eller er du bare ikke til den store overdådige jul. Så køb et cedertræ og pynt det med lidt enkle, grafiske kugler. Her er pynten fra Ferm Living.

Cedertræet en dekorativt i sig selv og med de grafiske kugler bliver det endnu kønnere. Foto: Ferm Living 

TRÆ I KRUKKE

I dag er der kun ikke en type nåletræ, som kan bruges som juletræ. Her er det et fyrtræ (et af mine yndlingstræer) der er sat i en potte og pyntet med elegant og stilrent pynt fra Stelton. Et godt tip er at købe med rod, vande det godt over julen og plante det ud i haven efter brug eller have det stående på terrassen.

Steltons elegante julepynt klæder den nordiske enkelhed. Foto: Stelton 

PLASTIK FANTASTISK

Det helt store denne jul er kunstige juletræer. Jeg har faktisk selv et stående, da jeg har det lidt stramt med at fælde et træ for en måned. Normalt køber jeg med klump og planter ud. Men da jeg solgte mit sommerhus forsvandt muligheden. Det gode ved det kunstige træ er at man kan bruge det år efter år og på den måde redder man en masse søde grantræer for at lade livet 🙂 Mit træ er grønt som gran. Men du kan også gå helt ‘plastic fantastic’ og købe et hvidt og fylde det med farvestrålende glaskugler.

Plantorama har et væld af kunstige træer, hvis det er det du går efter: Foto: Plantorama

EN KUGLE TIL ALLE

Vil du lave et personligt juletræ, så købe en kugle der repræsenterer alle og lad dem gætte hvilken kugle, som er deres. Se det kæmpe udvalg hos Sigh, der har ALT hvad du drømmer om af søde glaskugler.

Jeg er vild med de søde glaskugler. Jeg har allerede isen og champagnen. Se også de fantastiske julekugler her   . Foto: Sighs.dk

SOM I GAMLE DAGE

Julen kan være bling-bling, den kan være nordisk stilren og den kan være guld og dekadent. Men jeg har nu en lille svaghed for julen som jeg husker den fra min barndom. Her er det julehjerter, papirstrommer, kræmmerhuse og søde glaskugler

Søde “honningkage-julekugler” fra Sigh. Foto Sighsdk
Denne julekugle er fra Brink Nordic og skal SÅ meget hjem til mig. Jeg er jo mormor til lille Anker og om lidt kommer der en lille pige. Der er naturligvis julekugler til både mor, far, bedsterne og farfar, farmor og morfar 🙂 Foto: Brink Nordic 
God gammeldags rød jul fra Brink Nordic, der har alt hvad et eventyrligt julesind begærer. Foto: Brink Nordic 
Så bliver det ikke sødere – jeg er SÅ klar til juleromatik. Alle de fine glaskugler er fra Brink Nordic. Foto: Brink Nordic

SE OVERASKENDE JULEPYNT HER 

1 reply on “JULETRÆET MED SIN PYNT – eventyrlig inspiration”

  • Dejlig inspiration og især dråbekuglerne vil jeg tjekke op på 🙂
    En glædelig juletid ønskes du herfra 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.